sâmbătă, 22 februarie 2020

compunere-- De primăvară

Imagini pentru imagini mișcătoare cu ghiocei
Este așa un lucru  mic să te bucuri de soare?Este așa un lucru mic să trăiești în lumina primăverii?
 Vânturile lui martie,firmamente înghețate ale iernii care suflă mustățile pisicilor de zăpada luatăde pe câmp!
Căldura răsare din adâncul pământului,să întâlnească razele soarelui în cer și ochește ghioceii înfloriți și albăstrelele și verdele și iarba....
                                     A iubi e primăvară!
 După toate versurile poeților ademenitoare despre primăvară,nu mai am nimic de adăugat!
Parfumul,în schimb,are prea mult de șoptit...pentru că vreau să vă dezvălui primul secret al aromelor de primăvară-ele nu strigă,nu umplu atmosfera, făcând concurență absurdă viorelelor și lăcrămioarelor...nuuu...parfumurile de primăvară glorifică liliacul și violetele,nu le concurează,cântă imnuri ploilor scurte și călduțe, se joacă printre firele de iarbă,nu le seacă de seva binefacătoare.
                                    A iubi e primăvară!
Parfumurile primăverii sunt făurite din frânturi de cer și peisaj verde crud,din seva tulburător de înmiresmată și boboci fragili,din senin aurit de soare timid și petreceri de violete,albăstrind dealurile...Acolo simți primăvara adevărată...Parfumurile primăverii șoptesc despre florile de la pârâu,despre cireși înfloriți,despre liliacul alb sau violet deschis-parfumuri care șoptesc tandru și timid despre zânele împodobite cu mărgăritar de pădure,cu zambile albe,roz sau violet imperial,cu narcise care îmbălsămează aerul poienilor.
Primăvara,  parfumul trebuie să adie în jurul oamenilor,să fie clar,simțit treptat ca aroma florilor care stau la pândă să iasă din boboci în regale înfloriri. Parfumul de acum e ca o aură în care fiecare de integrează fericit... e primăvară!!!
                   Mărțișor cu viorele,ce cânți din gură frumusețea!
                   Mărțișor cu firea caldă ieșit proaspăt din zăpadă,aduni ghiocei în palmă...zambești calm...și...trăiești,
simt că cele două culori m-au vrăjit, albul mă-nconjoară și roșul mă-nfioară....
   Primăvară,primăvară,adu fericire si speranță,prin buchete de viorele—aripi de rândunele,gânduri de                       mărgăritar,în zile senine