luni, 24 septembrie 2018

compunere--Puterea cuvântului


      Cuvântul este puterea prin care noi creem sau distrugem. Cuvântul este darul care vine direct de la Dumnezeu.
     La început a fost cuvântul şi cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era cuvântul.
     Dacă Dumnezeu a creat Lumea după chipul şi asemănarea Lui, înseamnă că omul a căpătat puterea de a creea ca şi Dumnezeu. Noi avem puterea de a crea şi această putere este aşa de mare, încât tot ceea ce credem se poate transforma pentru noi în Realitate.
    Cuvântul e puterea pe care o avem de a ne exprima şi de a comunica, de a gândi şi de a crea evenimentele din viaţa noastră. Cuvântul e cea mai puternică unealtă pe care o are Omul.
    Cuvântul reprezintă manifestarea fiinţei noastre spirituale, scânteia divină din interiorul nostru.     Cuvântul nostru poate crea cel mai frumos vis şi realitate, dar poate şi să distrugă tot prin folosirea lui greşită. Cuvântul omului este magie pură, vorbit sau scris este atât de puternic, încât un simplu cuvânt poate schimba o viaţă,dar poate să o și distrugă.
Dintre toate armele de distrugere pe care le-a inventat omul, cea mai teribilă şi mai puternică este cuvântul nepotrivit, care poate să distrugă fără să lase urme
Gândul şi cuvântul pun în mişcare vibraţiile ce se propagă în cercuri din ce în ce mai mari, până ce îmbrăţişează întregul Univers, după care ele se întorc la noi tot atât de sigur ca atunci când le-am emis. Gândul e o energie pură, care nu moare niciodată.
     În cuvinte se află puterea şi energia create de gândire. În ziua în care omul va înţelege că are puterea de a-şi schimba viaţa prin cuvintele create de gândire, atinge maturitatea
         Cuvintele pot vindeca!!!!!!!!!!
Când te simţi vinovat în gânduri, vorbe sau fapte față de cineva e important şă-ţi ceri iertare . Fă-o pentru tine.... chiar dacă nu te preocupă reacţia celuilalt!
 Să cauţi să exprimi mereu, prin cuvînt, numai ceea ce simţi şi crezi din tot sufletul că este adevărat!   Să alegi să faci numai ceea ce este în deplin acord cu idealul tău!
 Să fii tu însuţi în tot ce gîndeşti, afirmi şi întreprinzi, ca să ajungi la asta, trebuie să cauţi permanent să te cunoşti pe tine, să-ţi clarifici idealul, să renunţi la ideile inutile şi dăunătoare, să devii mereu mai înţelept!
          Este cea mai mare realizare a vieţii unui om, pe care o poate comunica apoi şi celor din jur, chiar fără cuvinte, numai prin ceea ce este....indiferent de vârstă.....