miercuri, 19 decembrie 2018

compunere--Moș Crăciun cu plete dalbe....


  Moș Crăciun se află acolo unde este dragoste și bunătate, acolo unde oricine dăruiește un zâmbet, chiar și unui necunoscut pe stradă. El este în fiecare mângâiere, în fiecare zâmbet, lacrimă, gând bun, vorbă caldă.Toți îi vom simți prezența cu adevărat abia atuncind ne vom bucura de fulgii de nea, de căldura camerei și de prezența celor dragi în jurul nostru. El ne aduce fericire, sănătate, sclipiri de basm, miros de rășină în casă,iar copiii care se bucură cu inima plină de venirea Moșului.
 Îmi spun că doar copiii sunt capabili să-l primească pe Moș așa cum se cuvine și să-i vadă menirea. El nu ar ocoli niciodată un suflet care e pregătit să-l primească, ci-l va lumina cu căldură, dragoste și speranță. 
   Seara în care împodobesc bradul e ca o poveste. În casă e cald şi miroase frumos a pădure de munte,probabil că bradul a dus cu el mirosul pădurilor verzi.  În cutii, globuleţele colorate sclipesc, iar când le ating scot un clinchet cristalin, ca al clopoţeilor colindătorilor ce cântă:,,moș Crăciun cu plete dalbe”....apoi noaptea apar umbre colorate pe pereţi şi pe perdea,parcă dansând. Din când în când,până vine somnul apare întrebarea ,,Dar dacă nu vine?”
Apoi un glas șoptește:,,Trebuie să vină, de ce să nu vină, ai fost un copil cuminte şi i-ai scris şi o scrisoare mai demult, ai vrea să-ţi aducă ce l-ai rugat”. De fapt, tare aș mai vrea să nu adorm deloc, ca să-l surprind pe Moş. Adorm şi visez că a venit Moşul, că stau de vorbă cu el,că zâmbește,că este ca-n poza din cărți.Din sacul imens îmi dă cadouri:câteva cutii și o stea din hârtie pe care scrie:
                           ,,Iubirea, înțelepciunea,încrederea și generozitatea să-ți călăuzească pașii în
                                                          anii fericiți ce vor veni”.
   Dar moşul nu mai e în cameră,alerg repede la geam și mai am timp să văd sania trasă de reni, ridicându-se spre văzduh, iar moşul îmi  face cu mâna în semn de la revedere.Lăcrimez de emoţie și rămân cu faţa lipită de geam şi cu ochii pe sania moşului, până când acesta dispare în zare.Adorm cu ochii la fereastră,iar dimineața sub bradul sunt chiar cadourile din vis,iar lângă ele o stea din hârtie cu câteva cuvinte:,,Iubirea.......
                        Am ştiut,am ştiut... că vine Moș Crăciun!!!!!!!!!!