duminică, 3 iunie 2018

compunere-- La malul mării

Galerie imagini pentru "pescarusi the malul marii"

O dimineaţă de vară.Cu pași nehotărâți am pornit de-acasă spre mare...și iat-o!... întinzându-și nesfârşita-i albăstrime! Soarele se ridica scânteietor din geana depărtată a mării,urca încet în seninătatea adânc-albastră a cerului după somnul lung al nopţii. Razele aștern dâre verzui, galbene și roșii pe întinsul neteziș al apei,iar albastra boltă a cerului se lasă ca un înveliș uriaș peste pustietatea lucie a mării. În jurul meu valurile foșnesc, vin mereu de departe neliniștite și se sparg stăruitor de țărm, ca și cum ar vrea să-l smulgă din loc.Mă plimb fără țintă pe mal și mă înfioară atingerea rece a apei.Simt  razele tot mai fierbinți coborâte din limpedele albastru al cerului, pe ape dansează stăluciri de diamante. Privirile mi  se adâncesc în zare, se pierd uitate pe deșertul nemărginit și strălucitor al mării. Valurile parcă mă ard. Niciodată n-am văzut atâta lumină, atâta spațiu sub farmecul acestei uimitoare priveliști. Timpul pare a se fi oprit din zbor, gândurile îmi ațipesc de legănarea și tânguirea neîntreruptă a valurilor.Sunt eu,nisipul auriu,fin și marea!
            Deodată simt o mișcare ușoară lângă picior,nu mă mișc și încet cobor privirea și zăresc o pană cenușie,apoi aripa unui pui de pescăruș.S-a rătăcit ca și mine pe malul mării.Este rănit și ochii parcă strigă un ajutor.Niciodată n-am ținut un pescăruș în mână.Îl ridic cu delicatețe și, dezorientat, privesc în jur...departe văd un cort roșu.Alerg și  îi rog pe sanitari să-l salveze.Un tânăr înalt îi bandajează aripa și-mi spune să-l duc la un loc ferit,pentru a fi în siguranță.Dar deodată sunt înconjurat de un stol de pescăruși gălăgioși.Veniseră să-și ia puiul.
M-am depărtat spre malul mării la fel de gânditor,admirând nesfârșitul albastru, deasupra mea zbura ușor un pescăruș mare,alb.
Poate fusese trimis să-mi mulțumească pentru gestul meu......