miercuri, 13 septembrie 2017

evaluarea națională 2018---nu știu dacă e adevărat!!!!!!!!!!!

Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a va avea parte de o schimbare a structurii subiectelor. Aici, se va pune accentul pe gramatica si vor creste cerintele de morfologie, cum ar fi cele care se refera la determinarea cazului si genului unui substantiv.
 
Primul subiect de la Evaluarea Nationala va avea un text din genul liric, epic sau dramatic, la care elevii vor trebui sa raspunda la sase intrebari, in loc de cinci ca pana acum. O veste buna pentru elevi este faptul ca, pentru fragmentele din schita, roman sau nuvela, nu li se va mai cere sa explice si sa argumenteze incadrarea acestora in specie.
 
O alta modificare se refera la disparitia limitei superioare de spatiu in ceea ce priveste textul argumentativ. Nu va mai exista limita de 25 de randuri, urmand ca elevul sa scrie atat ca poate, vrea sau stie.
 
Examenul de Evaluare Nationala pentru clasa a VIII-a va pune accent si pe redactarea unui eseu, iar punctajul va fi modificat. Se vor acorda intre 12 si 14 puncte, pentru ortografie, stil si vocabular, punctuatie, coerenta textului si asezarea in pagina.