sâmbătă, 12 noiembrie 2016

compunere de iarnă....

                          A-nceput de ieri să cadă câte-un fulg….
  Cuvinte vesele, pline de așteptare pentru anotimpul nemișcării,al glaciarului,al albului,al frigului și…chiar al speranței.
  Toamna cu arămiul ei a dominat zile cerul și pământul,dar a fost de-ajuns ca norii cenușii să stăpânească albastrul ceresc,ca frigul să-și instaleze domnia,ca aripile îngerilor să-și scuture puful spre pământ și vântul sălbatic să cutreiere amețitor întinderile pustii,fără verdele arborilor și coloritul florilor.
  Din când în când pe deasupra crengilor lipsite de frunze trece câte o pasăre ca o săgeată neagră, ca o iluzie,iar țipătul ei ascuțit caută un adăpost.
  Pământul e gol și negru-maroniu, este culoarea tristeții,a oboselii,a încremenirii,chiar dacă în adâncuri viața clocotește,pregătindu-se de erupție în primăvara ce va veni.
  O mână nevăzută cerne din cenușiul cosmic fulgii,care într-un dans amețitor,mânați de vijelii vor  acoperi lumea întreagă,și-atunci lungi troiene vor schimba fața pământului: albul va domina,iar căldura va fi în sufletele oamenilor ce-și vor îndrepta ruga spre cerul înghețat.

Totul pare că doarme,dar viața există și-n această lume albă a iernii, în care bradul se-mpodobește de sărbătoare,iar un moș bun ne-aduce daruri.