miercuri, 29 mai 2019

compunere--Noapte de vară

Imagine similară
  Este o zi de vară,iar eu mă bucur de  zilele lungi, simt mirosul florilor, aerul proaspăt și curat ce-l  resimt  în respirație, zborul albinelor în jur  și mai ales concertul dimineții. Visez să mă plimb în pădurea de stejari și mesteceni printre flori, prin iarba verde, să simt vântul ușor și să-mi destram gândurile departe, departe...cred că  este o adevărată fericire. Parcă ar fi un colț de RAI !
  Sub povara crengilor și a timpului, mestecenilor li s-au albit tulpinele și în noaptea cu lună plină mirosul aerului și strălucirea îi transformă în pădurea de argint.
  Dacă întind o mână spre vârful unui arbore ,așa rătăcit printre ei,pot să cred că prind o stea.
  Atât de albastru și nemărginit este cerul și atât de strălucitoare se revarsă lumina,încât pot întreba: câți au visat sub umbra ta pădure și câți te-au iubit... încă îi aștepți sub ramurile tale pe acei care încă mai au curajul să viseze și să iubească?
  În liniștea nopții aud clipocitul apei,cântecul unei păsări,iarba cum crește
  Cât de adânc se resimte până în adâncul sufletului acel miros al verii, toate în jur mișună de viață, totul e atât de viu:pământul, cerul, apa, iarba... chiar și pădurea parcă vorbește prin zumzetul din jur!! Da, totul e viu și tu, Doamne, le-ai făcut pe toate!