miercuri, 20 februarie 2019

compunere--Florile primăverii

Imagini pentru imagini florile primăverii

  Imediat ce soarele lui Martie începe să dezmierde pământul, de sub straturile de frunze uscate ies la iveală - atât de fragezi şi de plăpânzi - ghioceii, brebeneii şi toporaşii, înviorând pădurea cu petalele lor colorate în alb, galben şi violet. În fiecare an, anotimpul ne încearcă răbdarea, soarele blând al primăverii dispare brusc de pe cer, acoperit de nori încărcați de ploi reci și lapoviță. Abia izbucniți, primii muguri tremură, săracii, de frig. Iată de ce îmi râde inima de bucurie când văd in iarba de-abia dezghețată și apar timide pe crengile copacilor primele flori de primăvară firave, dar minunat de frumoase.
 În timp ce sufletul mi se topește de plăcerea scufundării în priveliștea plină de culori și miresme,
la munte, primăvara ajunge cel mai târziu, dar şi cel mai spectaculos. Mai întâi, doar câteva flori îşi scot de sub zăpadă, sfioase, petalele, apoi, apar cu zecile:flori albe, galbene şi roşiatice întind covoare multicolore pe văile pâraielor, la margini de pădure şi prin poieni. Deşi le mai acoperă câte o ninsoare şi le încearcă vreo răsuflare nemiloasă de ger, ele rezistă şi înfloresc în triumf. Victoria lor asupra iernii e un miracol,florile de primăvară, cele mai multe, sunt mirositoare, de la plăpânzii ghiocei până la impunătoarele zambile, au culori vibrante, pline de viaţă, culori care îmi transmit energie şi bună dispoziţie.
  În fiecare primăvară aflu că florile sunt graiul pământului în culorile cerului și gust plăcerea primăverii ca atunci când ascult cântecul primelor călătoare venite de foarte departe.
Cerul şi-a deschis alene pleoapele sorbind seninul din lacrima născută de zăpada gândurilor mele.
Florile primăverii sunt visele iernii, povestite dimineața la o sărbătoare la care participă toate elementele naturii.Eu cred că totul înflorește fără nicio opreliște și dacă în locul culorilor ar fi voci, o incredibilă simfonie s-ar naște în inima nopții,iar o privighetoare ar fi solista.
   Iubesc primăvara pretutindeni, dar dacă ar fi să aleg un loc în care să o întâmpin, acesta ar fi grădina bunicilor.