marți, 28 februarie 2017

Bucurii de MARTIE!!!!!!!!!!!

Imagini pentru imagini de martie cu păsări călătoare
  Este așa un lucru mic să te bucuri de primăvara?
  Este așa un lucru mic să trăiești în lumina primăverii,să iubești,să gândești?
  Vânturile primăverii,firmamente înghețate ale iernii suflă mustățile zăpezilor de pe câmp,iar căldura timidă răsare din sânul pământului să întâlnească razele soarelui în cer și ochește sângerii înfloriți… și gloria dimineții semnalează începutul.
  Culoarea vieții este verdele răsărit în câmpul de iarbă moartă:verdele de viață-pentru reînviere,pentru iubire.Viața celebrează trecerea a încă  unei ierni,dragostea este în aer,iar Lumea este așa cum ar trebui să fie-senină.
  Pajiștile ne bucură sufletul,când înfloresc primăvara,bobocii și semințele se desfac și firele de iarbă ne arată lăncile lor.Numai țurțurii își lasă lacrimile lor.
Nu am remarcat onduleurile zambilelor violete până în dimineața asta,când narcisele își scutură zgomotos clopotele din cununile de stele.
  Fiecare frunză,fiecare fir de iarbă cerșește atenție,chiar și buruienile poartă flori minuscule cu care uimesc,în vreme ce cântecul păsărilor răsună în aer….doar vocea mea nu-și găsește locul.
  Și până să-mi dau seama,micii nori se adună pe cer,simt că vânturile iernii sunt puternice.Dar vântul de martie este un coleg vesel: îi place să se joace,să glumească, întoarce umbrelele pe dos,zboară pălăriile,caută prin salciile plângătoare,șoptește de iubire în fiecare ureche,adie norii,apoi evadează pe coșul casei și…râde.
  Iubesc primăvara,pentru că în fiecare zi este ceva nou în ea care te-ndeamnă să privești : un alt boboc…..o altă pasăre….o altă frunză…..soarele!  Într-una din zilele primăverii mi-aș dori sa fiu un uliu care zboară până la soare,să mă iau la întrecere cu norii.Ce distracție ar fi!  De-acolo aș privi moartea iernii și-aș striga spre pământ:
--Treziți-vă semințe…treziți-vă oameni!!!!!!!!A  venit  Primăvara!!!!