sâmbătă, 22 mai 2021

Crezi că un plan, odată stabilit, trebuie dus până la capăt?

 

 Cred că uneori oamenii amână lucrurile, pentru că le este frică de succes, care poate veni,dacă merg înainte. Exemplul este câinele din fabula lui Anton Pann: și-a dorit confort și provizii pentru viitoarea iarnă,dar s-a mulțumit cu gândul că a înfruntat o iarnă,o poate înfrunta și pe a doua. Reușita este o greutate prea mare care cere multă răspundere,așa că este mai ușor să amâni anumite lucruri și să trăiești după principiul „poate odată…”Este mai greu să începi să acționezi, riscând să greșești, să renunți.Astfel ființa poartă responsabilitate pentru propria viață.
O decizie ușoară îți crează o stare de confort, îți poate stabili un anumit nivel al succesului, însă și îți poate aduce și regrete asupra lucrurilor pe care nu le-ai făcut la momentul potrivit și un sentiment de nerealizare personală.
Oare s-a întrebat câinele ce s-ar fi întâmplat, dacă ar fi profitat de toate posibilitățile oferite de viața în vară și ai fi fost mai activ? Cine știe ce i-ar fi putut aduce o decizie luată mai greu? A fost însă sigur că viața îi va fi mai veselă și mai vie,dacă a amânat.
                   De aceea sfatul meu este să duci un lucru până la capăt.
Atunci când nu faci primul pas către ceea ce îți dorești, poate fi un motiv al stării tale negative. La fel ca și lucrul pe care l-ai început, dar pe care nu l-ai dus până la capăt îți poate trezi un sentiment de goliciune în interior. Poți să simți oboseală și stres, fără să înțelegi care este motivul. E ca și cum cineva a scurs din tine toată energia.