miercuri, 25 octombrie 2017

compunere--Dimineață de toamnă la malul mării

Imagine similară

      Pentru mine e ca o zi de sărbătoare venirea toamnei, pentru că abia aştept frunzele foşnitoare în culori nebune, seri răcoroase cât să fie bine c-am ajuns acasă, soare blând, miros de pere dulci şi de gutui amărui, caiete noi în care îmi promiteam solemn că voi scrie frumos şi îngrijit şi chiar reuşeam asta,dar nu mereu.Chiar dacă timpul e altfel și a-nceput școala,îmi fac timp în câte-o dimineață să ajung pe malul mării.Soarele își arată chipul printre norii ce se fugăresc ,fără a ajunge undeva.
Marea este atât de frumosă în singurătatea ei dezlănțuită, cu valurile înspumate, furioase,măturând țărmul. Tunetul talazurilor se aude de departe, iar frământarea apelor îmi fascinează privirile. Zăbovesc pe mal și admir acest minunat spectacol al mării cu valuri înspumate ce par figurine dansând după o muzică auzită numai de ele,cu singurii spectatori-pescărușii ce strigă încântați de ceea ce văd și cu mine,un rătăcit ce -și amintește de vara cu nisipul fierbite.Este o dimineață de toamnă și ochii-mi se îndreaptă necontenit spre cer,dorind să văd cârdurile de păsări ce pleacă zorind spre zări mai calde și mă gândesc că zilele nu sunt doar senine,  ci și furtunoase cu valurile vieții mari și încercări nenumărate… Dar stâncile de pe malul mării mă îndeamnă să rămân….neclinti!

     Nu pot pleca de acolo, decât ascultând foșnetul sacadat al valurilor, simțind mângâierea răcoroasă a brizei și salutând soarele în spectacolul de rămas bun. E toamnă și atât.....