joi, 2 martie 2017

compunere--În primăvară....

Imagine similară                Vorbim mult despre anotimpuri!
  de Primăvara zveltă ce aduce bucurie în sufletele înghețate,
         de lumina Verii ce încălzește,
         de mozaicul Toamnei,
         de omătul pur al Iernii...
                  Dar...am simțit cât sângerează ele atunci când se despart?
    Din câte anotimpuri anul are,Primăvara e o dulce binecuvântare,este Renașterea naturii din somnul trecutului,este Cerul mângâietor cu nesațul albastrului. Capricioasă,Primăvara își croiește drum prin sufletul meu cu frunze și petale de pomi,cu briză,cu stele,cu îngeri.Mai întâi nu știe cum să-și așeze cărarea,apoi câte frunze,câte petale să pună omului pe creștet,cum să-i aștearnă ploile pe buze,pe obraji.Ar vrea să-și lase stelele în fiecare privire,să-și întindă vântul ca o maramă peste jurul lumii.
   Și uite-așa ne lasă an de an câte-un înger zburdând pe pleoape,cu flori alunecând pe după urechi,cu stele și ploi ca un iureș.
    Cu Primăvara pe umeri,Omul își întinde mâna în sus,arcuiește din ape o lumină și trece de pe o creangă pe alta,înțelegând dintr-odată toate cântările din mari depărtări,auzind cum se desface sămânța și cum mugurii pocnesc în grădini.
    Fiecare prinde gust de ogor și-și uită tâmpla lipită de seve simțind șerpuiri de rădăcini.Spre seară sunt altfel de ochi cu gene de fluturi,care admiră codițele fetelor împletite din ierburi .Obosit,mă așez pe un buștean,făcându-i loc unui gând hoinar să stea lângă mine.Și amândoi:eu și gândul privim frunzișul ce ocolește câteva floricele firave verzi și chiar verzi,urmărim vântul ce desenează proiecția norilor pe pământ și ne mirăm:--Cum au înghețat în vifore clipele dulci ale pădurii cu miile de stele,cu glasuri de ape,cu șoapte de ramuri?
    Trezit din această reverie de-a soarelui prezență,mă ridic,asistând la sfânta luptă a verdelui și, șerpuind pe cărări, sunt întâmpinat de reverențele luminilor....
                      Plecăciune și ție, Primăvară!!!!!!!!!!!!!