vineri, 3 martie 2017

compunere--O planetă necunoscută

Imagine similară

Totul a început când o echipă de cercetători de la Centrul Astronomic. a plecat spre Planeta Venus, pentru a lua probe de roci,dar și pentru a cunoaște Luceafărul strălucitor.
   Pe drum, datorită unui câmp magnetic apărut din ,,seninul” Universului, naveta a deviat de la traseu, ducându-i pe cercetători pe o planetă ciudată nedesenată pe harta lor.Ieșind din navetă, cercetătorii au observat că cerul era strălucitor , asemenea unui fenomen optic,la fel ca un curcubeu, iar din loc în loc,acolo sus,apăreau și dispăreau niște forme de ochi ciudați.Probabil că se simțeau ca Micul Prinț dornic de a cunoaște Universul. Era așa de frig,încât atunci când apa din care voiau să-și pregătească mâncarea a început să fiarbă,au observat că, în loc să scoată aburi, aceasta a înghețat,luând forme de țurțuri agățați de nimic. Au constatat că se întâmpla un fenomen ciudat. Dintr-odată, pietrele s-au pus în mișcare față de naveta lor, de parcă începuseră să prindă viață.  Au descoperit,mergând care încotro pe acea planetă, o singură plantă ciudată, uriașă, care stătea inertă în bătaia rafalelor de vânt și scotea sunete lugubre.Picioarele se lipeau de solul negru și sfărâmicios și le desprindeau cu eforturi mari. Abia se târau,când  de nicăieri, s-a pornit o furtună cu descărcări electrice, iar  ionii pozitivi și negativi au activat sistemele de comandă ale navetei, care ulterior nu mai răspundea niciunei comenzi . Aceste fenomene meteorologice sunt produse de cele mai puternice vânturi din sistemul solar, ale căror viteze ating viteze de nemăsurat. Din motive necunoscute, termosfera planetei a atins o temperatură anormal de scăzută.Unul dintre ei a descoperit că suprafața planetei este acoperită în mare pare cu lava solidificată, care a erupt din mulțimea de vulcani,acum stinși,dar care din adâncuri răspândeau o muzică ușor melodioasă. Altul a descoperit, de asemenea, crăpături și linii ciudate care dau aspectul unei pânze de păianjen.,poate erau semne ale unor ființe ce trecuseră pe acolo.N-ar fi  reușit să se pună din nou în mișcare,dacă o ramură din planta uriașă nu le-ar fi atins nava ,s-au desprins împinși de o forță necunoscută.
     Fiind o planetă nedescoperită de nimeni până atunci,i-au dat numele de Planeta HANSTA, gândindu-se la planta ciudată.Au ajuns totuși pe planeta Venus,iar la coborâre au zărit pe una din trepte semințe negre...sigur erau ale plante ciudate...le vor semăna,când vor ajunge din nou pe Pământ sau vor aduce cu ei o forță necunoscută?