joi, 2 martie 2017

compunere--Primăvara--fiica Anului....

Imagini pentru picturi despre zâna  primăvară
  Primăvara este cea mai frumoasă fiică ,de timp zămislită de Bătrânul An,căruia i-a fost dor de verde,de de iubirea crudă a florilor pierdute în șoapte colorate,de râsul cristalin al râului ce curge  învolburat purtând urmele sloiurilor,de cerul albastru ce i-a inundat visele trecătoare.
   A învățat Bătrânul An s-asculte glasul codrului îmbrăcat în verde,tăcerea muntelui,străjerul cerului și al pământului-pare că-n veșnicia lui se ascunde viața de la începuturi...
   A urmărit zorii îmbobociți așternuți peste cuprins,aruncând raze jucăușe printre vesele cânturi,iar în adierile calde soarele s-a-ngânat cu vântul adiat de sufletele dornice de hore.
   Timpul adormit al Bătrânului An a tresărit,aducându-i o rază de speranță,strigându-i:
-O,spirit ce te crezi îmbătrânit,renaște!
   Și-atunci,cu sfială, și-a privit chipul înflăcărat și ars de geruri,de ploi,de furtuni,și-a aprins flacăra deșteptării,a zborului spre cerul fără margini.S-a trezit în brațele grădinilor,unde cresc  și înfloresc bucurii nesecate,s-a desfătat în norii aurii într-o ploaie senină.
   Și iat-o: cea mai frumoasă fiică de timp zămislită-PRIMĂVARA-vestitoarea vieții și a iubirii,ca o pasăre neobosită,revărsându-și pe florile inimii corola neasemuită...copilul frumuseții divine de
                                          Viață îndrăgostită.....