miercuri, 11 noiembrie 2015

compunere SF



Expoziț=  Totul a inceput cand o echipa de cerecetatori de laCentrul Astronomic. au plecat spre PlanetaVenus, pentru a lua niste probe de roci.
   Intriga= Pe drum, datorita unui camp magnetic, naveta a deviat de la traseu, ducandu-i pe cercetători pe o planeta ciudata nedesenată pe harta lor.Iesind din naveta, cercetatorii au observat ca cerul era stralucitor si plin de culori, asemenea unui fenomen optic,asemenea unui curcubeu .DESFAȘ ACȚ=Era așa de frig, , incât atunci cand apa din care voiau să-și pregătească mâncarea a inceput sa fiarba,  au observat ca in loc sa scoata aburi aceasta a inghetat. Au constatat ca se intampla un fenomen ciudat. Dintr-o data, pietrele s-au pus in miscare fata de naveta lor, de parca incepusera sa prinda viata.  Au descoperit,mergând care încotro pe acea planeta, o planta ciudata, uriasa, care statea inerta in bataia rafalelor de vant,și scotea sunete lugubre.Picioarele le erau lipite de solul negru și sfărâmicios.Punct culmin=Abia se târau,când  de nicaieri, s-a pornit o furtuna cu descarcari electrice, iar ionii pozitivi si negativi au activat sistemele de comanda ale navetei, care ulterior nu mai raspundea niciunei comenzi .Nar fi  reusit sa se puna din nou in miscare,dacă o ramură di planta uriașă nu le-ar fi atins nava ,s-au desprins impinși de o forță necunoscută.
     Fiind o planeta nedescoperita de nimeni pana atunci, ei i-au dat numele de Planeta HANSTA, gandindu-se la toate planta ciudată,La coborâre pe  Venus au zărit pe una din trepte semințe negre...sigur erau ale plante ciudate...le vor semăna??????????.